Активности

МОДОМ: ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ УРБАНА ОПРЕМА ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

6. MODOM LOGO za soopstenija na web

Младинската организација на ДОМ - МОДОМ апелира до општините и локалните власти за потребата од поставување на јавни тоалети за лицата со попреченост низ целата држава. Лицата со попреченост се соочуваат со вистински проблеми во секојдневното функционирање, соодветна инфраструктура и опрема.

Повеќе...

МОДОМ: Задолжително формирање на локални младински совети во општините

6. MODOM LOGO za soopstenija na web

Младинската организација на ДОМ – МОДОМ  апелира до градоначалниците и советите на општините за важноста од формирањето на локалните младински совети. Во статутите на општините постои функционирањето на младински совети и за истото треба да бидат создадени потребни услови за работа.

Повеќе...

МОДОМ: Животна средина и климатски промени редовен предмет во училиштата

6. MODOM LOGO za soopstenija na web

Во моменти кога светот се соочува со последиците од климатските промени за кои Зелените алармираат повеќе од една деценија, глобалните климатски маршови се предводени од учениците а општеството е фокусирано на одржливи решенија и спас на планетата, Младинската организација на ДОМ му предлага на Министерството за образование и наука задолжително да се воведе во редовната настава предметот Животна средина и климатски промени.

Повеќе...

MОДОМ: Борба против климатските промени, сега!

 6. MODOM LOGO za soopstenija na web

Младинската организација на зелената партија ДОМ - МОДОМ се приклучува на протестот организиран од Fridays for future во борбата против климатските промени. Свесни за катастрофалните последици од климатските промени, бараме надлежните институции да преземат итни мерки за справување со климатската криза, како врвен приоритет.

Повеќе...

МОДОМ: Поддршка за унапредување на правата на ЛГБТИ луѓето

LGBT flag

Во пресрет на првата Парада на гордоста во Скопје на 29 јуни, МОДОМ уште еднаш ги потенцира потребите за почитување на основните човекови права на луѓето од ЛГБТИ заедницата. ЛГБТИ луѓето сеуште се мета на говор на омраза, насилство, дискриминација и нееднаков третман.

Повеќе...

МОДОМ: Да се дозволи пристап за домашните миленици во автобусите на ЈСП

Kuce vo avtobus

По примерот на развиените земји од Европската Унија ќе предложиме до советот на Град Скопје да се разгледа можноста да се дозволи пристап за домашни миленици во автобусите на ЈСП. Потребата и бенефитите од истото се големи како за полесен и безбеден транспорт на милениците до саканата дестинација така и за сопствениците на истите.

Повеќе...

МОДОМ на стратешко планирање во Брисел

Bojan Petrovski I Maja Siljanovska Brisel 02 02 2019

Бојан Петровски и Маја Силјаноска, од младинската организација на ДОМ-МОДОМ, учествуваат на стратешко планирање на Федерацијата на млади европски зелени (FYEG), во Брисел.

Повеќе...

МОДОМ: Утрово повторно најзагадени во светот, активирање на итните мерки веднаш!

MODOM LOGO za soopstenija na web

Младинската организација на ДОМ – МОДОМ апелира до надлежните да се активираат итните мерки веднаш. Утрово Скопје е повторно најзагаден град во светот, очигледно сме биле во право кога побаравме да не се прекинуваат итните мерки и да продолжи бесплатниот автобуски превоз.

Повеќе...

МОДОМ: Град Скопје да продолжи со итните мерки и бесплатниот автобуски превоз!

MODOM LOGO

Младинската организација на ДОМ – МОДОМ смета дека во денови кога неколку градови во Македонија се наоѓаат на првото место по аерозагадување во светот, бесплатниот автобуски превоз мора да продолжи и во наредните денови.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Службено лице за посредување со информации од јавен карактер:
Билјана Крстевска
тел. 071 344 544
e-mail: biljana.krstevska80@gmail.com

Социјални медиуми

Анкета