Трибини

„Дали понатамошната демократизација на Македонија е можна без промена на изборниот модел?!“

 

DOM zname

На денешната трибина „Дали понатамошната демократизација на Македонија е можна без промена на изборниот модел?!“ во организација на Алијанса за Позитивна Македонија, Демократска обнова на Македонија – ДОМ, Демократски Сојуз и Партија за демократски просперитет – ПДП, а на која учествува и претставници од Левичарско Движење Солидарност, Ленка и поранешни амбасадори беше донесен следниов. Модератор на трибината беше Тони Ристов, портпарол на ДОМ.

Повеќе...

Говор на Лилјана Поповска во Европскиот парламент

Popovska vo Evropskiot Parlament

На јавната расправа во Европскиот парламент на 30.06.2015 организирана од групата на Европските зелени на тема:Политичка ситуација во Македонија, Пратеничката Лилјана Поповска го одржа следниот говор:

Повеќе...

Како Македонија да биде уште поатрактивна за туристи од земјата и регионот?

DOM zname

На денешната трибина на ДОМ на тема: ʺКако Македонија да биде поатрактивна за туристите од земјата и регионот?ʺ се дискутираше за неопходните чекори со кои овие туристи ќе го следат трендот на пораст на туристите од подалечните земји, кои се удвоени во последниве неколку години, благодарејќи на владините мерки за поддршка.

Повеќе...

Покана за трибина: Како Македонија да биде уште поатрактивна за туристи од земјата и регионот?

DOM zname

Почитувани,

Чест ни е да Ве поканиме на трибината на која ќе говориме за тоа како Македонија дополнително да го зголеми бројот на туристи од земјата и од регионот, за да се постигне поголема исполнетост на домашните капацитети во текот на цела година. Со тоа би се следел трендот на удвојување на странските туристи во последниве неколку години, откако започна динамична промоција на Македонија како туристичка дестинација, со истовремена понуда на цела серија државни стимулативни мерки за субјектите во туризмот.

Повеќе...

Скопје не сака токсичен чадор

Skopje ne saka toksicen chador 3

ДОМ во изминатите неколку години води принципиелна кампања против загадувањето на Скопје од големите индустриски компании, како оние во Железара. Претставници на партијата имаа разговори со луѓето од компаниите, инспекторатите и сите институции надлежни за животна средина.Како партија посветена на заштита на животната средина логично е да се бараат соодветни решенија за настанатиот проблем, токму затоа и се одржа трибината „Скопје не сака токсичен чадор“, во организација на Комисијата за животна средина при ДОМ.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета