Прес конференции

Обраќање на Лилјана Поповска

liljana slika

Претседателката на ДОМ Лилјана Поповска се обрати преку медиумите на јавноста, членовите и симпатизери на ДОМ и коалицијата „За подобра Македонија“ : „Сакаме да ги замолиме сите членови и симпатизери на ДОМ, поддржувачи на зелената граѓанска опција но и сите граѓани на Република Македонија, а се од различно верско, етничко, идеопошко потекло да и дадат поддршка на Коалицијата За подобра Македонија, бидејќи нуди солидна и издржана програма и тим кој е подготвен да одработи  за државата.“

Повеќе...

Иницијативата на ДОМ за прогласување на 2009 за зелена година – Година на екологијата

DOM zname

На денешната прес конференција говореше потпретседателот на ДОМ и вршител на должност заменик министер за животна средина и просторно планирање д-р Соња Лепиткова која изјави:ДОМ ја гледа Македонија како земја на екологијата и туризмот, но за да стане таква и ползата од тоа да ја видиме сите мораме итно да преземеме соодветни мерки.

Повеќе...

Нови преминувања во ДОМ

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 15.05.2008

    

 

 

 

 

Речиси половина од членовите на претседателството и над триста членови на ВМРО-Народна партија од општинската организација во Крива Паланка преминаа во ДОМ. Меѓу нив и советничката од Советот на Крива Паланка Жанета Маџовска – рече на денешната прес конференција портпаролот на ДОМ Тони Ристов.
  Ова е продолжение на серијата преминувања од други партии во ДОМ во изминатиов период. Со ова само се потврдува конзистентната политика на ДОМ и доследноста на нашите политички ставови и акции.

Повеќе...

Исклучи се!

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 14.05.2008

 СООПШТЕНИЕ

 

 

 

 

 

По повод одржаната прес конференција на Младинската Организација на Демократска Обнова на Македонија(МОДОМ) и Младите Социјалисти на Македонија(МСМ).

Повеќе...

Дали ЛДП најавува насилна кампања на Коалицијата Сонце

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 13.05.2008

ДАЛИ ЛДП НАЈАВУВА НАСИЛНА КАМПАЊА НА КОАЛИЦИЈАТА СОНЦЕ?

 

 

 

 

 

ДОМ и коалицијата „За подобра Македонија“ декларираа дека ќе водат позитивна предизборна кампања.

Повеќе...

Заедно до зелена и еколошка Македонија

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 03.05.2008

 

 

 

 

 

 

ДОМ е единствената партија која екологијата ја постави на врвот на своите програмски приоритети.
ДОМ во своите програмски заложби, особено внимание посветува на здравата животна средина и одржливиот развој, како клучни аспекти за развојот на општеството и економијата.Веруваме дека ова се основите на прогресот на Република Македонија како мала земја по површина со ограничени природни и човечки ресурси.

Повеќе...

ДОМ за активна социјална политика

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 06.05.2008  

 

 

 

 

- Сведоци сме како политичкото и економското го голтаат социјалното – рече денеска на прес конференцијата на ДОМ Звонко Шавревски. Токму затоа ДОМ, како една од главните цели во своето дејствување ја има заложбата за социјална правда преку владеењето на социјалното право и правичност, спроведувањето на социјална политика според современите европски стандарди, здравствена заштита за сите граѓани и еднакви можности за сите со грижа за маргинализираните групи.

Повеќе...

Македонскиот јазик столб на македонскиот идентитет

DOM zname

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА 08.05.2008  

На денешната прес конференција на ДОМ, претседателката Лилјана Поповска ги повика сите граѓани на Република Македонија, политичките партии, невладините организации, како и сите Македонци во светот, да се сплотат околу одбраната на македонскиот идентитет. Да се активираат сите институции и организации во широка координирана мрежа, за конечно да се направи силно македонско лоби. Само така ќе можеме да им застанеме на пат на сите обиди за негирање на постоењето на македонскиот народ, јазик и македонската држава – потенцираше Поповска.

Повеќе...

Не - за нуклеарна централа во Македонија

DOM zname

ДОМ е против изградба на нуклеарна централа во Македонија. Но, даваме силна поддршка на иницијативата за изградба на Централа на гас во Скопје и апелираме до владата и сите надлежни институции, во иднина да ги поддржат ваквите проекти.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета