Прес конференции

Централниот одбор потврди, одиме самостојно

DOM zname

Во изјава за медиумите претседателката на ДОМ г-ѓа. Лилјана Поповска истакна:

Централниот  одбор на ДОМ ја потврди одлуката на Извршниот Одбор за самостоен настап на локалните избори 2013 год. На советнички листи ќе настапиме самостојно со советнички листи на ДОМ.  Листата за градоначалници ќе ја подржиме коалиционо.

Повеќе...

ДОМ самостојно на Локални избори 2013

DOM zname

ДОМ на претстојните локални избори ќе настапи самостојно со советнички листи во 40-тина општини во Република Македонија и во Градот Скопје, а коалиционо за градоначалници. Ова е одлуката на Извршниот одбор на партијата од пред една недела, која очекуваме да биде потврдена на утрешната седница на Централниот одбор.

Повеќе...

ДОМ во одбрана на Mакедонската музика

Pres Mak.muzika01

ДОМ излегува во одбрана на македонската музика, загрижен од најавите за можен бојкот поради проблеми во комуникацијата помеѓу некои корисници и Македонската музичка индустрија (ММИ). ДОМ сугерира институциите од оваа област да посредуваат помеѓу засегнатите корисници и Македонската музичка индустрија, со цел да се објаснат работите и да се корегираат евентуалните грешки. За Република Македонија, со сите нејзини проблеми во меѓународното етаблирање и признавање, е од извонредна важност производството на македонска музика, зашто таа е еден од најдобрите промотори на современата македонска култура. Затоа, уште еднаш, ДОМ порачува: СЛУШАЈТЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА!

Повеќе...

Општинската организација на ДОМ во Велес на локалните избори со сопствена советничка листа

DOM zname

Како што истакна Дечев, тие имаат за цел да се понуди заедничка зелена програма каде што ќе дојде до израз можноста промоција на зелените можности, зелената економија, вработувањето.

Повеќе...

Вистината мора да се каже, независно дали некому му се допаѓа

liljana-popovska-450x272

Вистината мора да се каже, независно дали некому му се допаѓа, и независно од цената што за тоа треба да се плати! Верувам во нашето општество дека ќе има капацитет да се справи и со сегашнава политичка криза!

Повеќе...

ДОМ покренува иницијатива за „посвојување на дрва“

care-for-trees-with-us

Грижата за зелените површини и стеблата не треба да биде одговорност само на јавните претпријатија и општините, туку на сите граѓани на Македонија. Затоа ДОМ на Град Скопје и општините ширум Македонија им предлага: Да се воспостават програми „посвојување дрво“ и „грижа и уредување на зелена површина“. Целта е граѓаните, претпријатијата, куќните совети, и други самоиницијативно или во соработка со јавните претпријатија да водат грижа за зелената инфраструктура преку доброволна јавна работа или со уплаќање на наменски донации.

Повеќе...

ДОМ бара казна за виновникот за поморот на рибите во Треска и Вардар

HristinaPresPomorNaRibi

 

 

 

 

 

 

 

ДОМ реагира на пресудата на Основниот суд Скопје 2, со која на Македонската риболовна федерација и е одбиено Барањето за надомест на штета од ЕВН Македонија“ и предизвиканиот помор на риби во реките Треска и Вардар, кој се случи во 2007, заради нестручното чистење на езерото Матка.

Повеќе...

ДОМ бара повеќе велосипеди со велосипедски патеки и бесплатен јавен превоз за студентите

DOM bara Velosipedski pateki i besplaten prevoz za studenti

 

 

 

 

 

 

ДОМ како зелена партија му предлага на Градот Скопје натамошна разработка на сообраќајниот концепт во функција на развој на зелениот транспорт и поголема мобилност на студентите. На прес конференцијата присуствуваа и советничката од општина Кисела Вода, Дивна Видиниќ и претставникот на МОДОМ, Баже Јосифовски.ДОМ бара:

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета