Maja Moracanin

ДОМ повторно бара Владата да прогласи ВОНРЕДНА СОСТОЈБА СО ЗАГАДУВАЊЕТО од утре до крајот на февруари!

 Бараме ИТНИ МЕРКИ ВО ГРАДОВИТЕ, ЗА ДА НЕ ДИШЕМЕ ОТРОВ! Тоа се:

  1. „Зелена“ зона за пешаци и велосипедисти во центарот!
  2. Забрана за возила под 4 ЕУ стандард во градскиот сообраќај!
  3. Воведување пар-непар!
  4. Повеќе автобуси во јавниот превоз!
  5. Јавен превоз во градови кај што го нема!
  6. Затворање на градилиштата!
  7. Миење на улиците со ВОДА!
  8. Субвенции за печки со целосно согорување и квалитетни горива за домаќинствата!
  9. СТРОГА контрола на индустриските постројки, посебно на горивата!
  10. Редовно собирање на отпадот!

Ова се итни мерки што се прават со скромен буџет, а можат брзо да дадат резултат. Владата не смее да се оглушува на протестите и барањата на граѓаните, зашто тие се борат и за нивните деца!

ДОМ ќе го поддржи и утрешниот граѓански протест и повикува на поголема излезност!

                                                                                               

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Службено лице за посредување со информации од јавен карактер:
Билјана Крстевска
тел. 071 344 544
e-mail: biljana.krstevska80@gmail.com

Социјални медиуми

Анкета