Активности

МОДОМ избра ново раководство

BeFunkyCollage1

 

На Генералното собрание на Младинската организација на Демократска

обнова на Македонија, кое се одржа овој викенд во Скопје, делегатите од

општинските организации на МОДОМ избраа ново раководство.

Повеќе...

МОДОМ ВО Крива Паланка на подготовки за локални избори

received 10159153728040262

Младинската организација на ДОМ, МОДОМ, од 1-3 септември 2017 во Крива Паланка го одржува годишното стратешко планирање.

Претставници од општинските организации и раководството на МОДОМ, во пресрет на локалните избори, ги утврдуваат активностите и го подготвуваат генералното собрание на МОДОМ, каде што ќе се избере ново раководство.

Повеќе...

ФИЕГ и подмладоците на ЕМФ со пораки за фер и демократски избори

15285081 1273679712670535 5765234007651938482 n

МОДОМ во пресрет на предвремените Парламентарни избори 2016 ја споделува заедничката Изјава на Федерацијата на млади европски Зелени со подмладоците на политичките партии, членки на Европскиот младински форум.
Младите од Европа, следејќи го активно изборниот процес ни порачуваат дека и понатаму земјава останува во нивниот фокус и посочуваат дека само фер и демократски избори ќе ни осигураат подобра и европска иднина.

МОДОМ го поздравува овој документ и се надеваме дека нашата земја ќе ги исполни очекувањата кои се содржани во него. Би сакале да ги искажеме и нашите заложби дека во иднина и подмладоците на политичките партии во земјава треба да го следат овој европски пример и заеднички да креираат политики и документи, кои сите не засегаат.

Повеќе...

МОДОМ ЈА ПОТПИША ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА ФЕР И ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ

bojan deklaracija

Бојан Петровски член на претседателството на МОДОМ заедно со уште 22 претставници на политички подмладоци ја потпиша декларацијата за фер и демократски избори иницирана од Институтот Охрид.

Повеќе...

МОДОМ: ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНА ОБУКА “СЕКСУАЛНА (Р)ЕВОЛУЦИЈА“

13335635 10154051314986488 7831000623734443957 n

Младинската организација на ДОМ (МОДОМ) објавува повик за обука “Сексуална (Р)еволуција” организирана од страна на НВО “Сите различни,сите еднакви” од Србија, во партнерство со “Зелен прозор” – Хрватска, МОДОМ – Македонија, и “Зелена генерација” – Белорусија.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета