Активности

Можностите за вработување на младите во органското земјоделство

DSCN4255

Проектите како овој ги инспирираат и мотивираат младите да најдат решенија за сложените секојдневни проблеми со кои се соочуваат преку младински активизам и креирање на можности за отворање на зелени работни места и развој на зелената економија.

Повеќе...

Избрано новото раководство и програма на МОДОМ

530527 10151194432399023 1385802995 n

Денес, на ден 02.12.2012 година (недела), со почеток во 12 часотво Салата на советот на Општина Кисела Вода се одржа Изборно собрание на Младинската организација на Демократската обнова на Македонија (МОДОМ).

Повеќе...

ДОМ бара повеќе велосипеди со велосипедски патеки и бесплатен јавен превоз за студентите

DOM bara Velosipedski pateki i besplaten prevoz za studenti

 

 

 

 

 

 

ДОМ како зелена партија му предлага на Градот Скопје натамошна разработка на сообраќајниот концепт во функција на развој на зелениот транспорт и поголема мобилност на студентите. На прес конференцијата присуствуваа и советничката од општина Кисела Вода, Дивна Видиниќ и претставникот на МОДОМ, Баже Јосифовски.ДОМ бара: Повеќе велосипеди со велосипедски патеки, што би значело подобрување на постоечките и изградба и обележување на нови велосипедски патеки; зголемување на бројот на велосипеди и станици за изнајмување; слободно возење во првите 30 минути, слично на Париз. Бесплатен превоз за студентите со јавниот транспорт во работните денови и Поевтинување на зонското паркирање и негово фокусирање на централното градско подрачје, со оставање слободен простор за паркирање на жителите во населбите - рече портпаролот и советник во општина Ѓорче Петров Тони Ритов.

Повеќе...

Младите како промотори на зелената идеологија

MODOM-Seminar-Mavrovo

 

 

 

 

 

 

 

МОДОМ и Мрежата за Сооработка и Развој на Источна Европа во Маврово одржаа дводневен семинар. На  овој тренинг земаа учество  над 100 учесници  од  МОДОМ. Младите активисти од  сите  делови  на  нашата  земја   го  споделија  своето  искуство во промовирањето  на  зелените  идеи на  локално  и  регионално  ниво, зборувајќи за  зелените  вредности.

Повеќе...

Денот на планетата Земја одржан под мотото „Да ги одбраниме парковите“

Da gi odbranime parkovite 9

Носење закон за зеленило, изработка на Зелен катастар на градот, како и носење закон за Градски архитект се трите конкретни заложби кои беа истакнати на манифестацијата на ДОМ „Да ги одбраниме парковите“, по повод Светскиот Ден на планетата Земја.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета