Активности

МОДОМ доби Зелен пасош

Green Pass

Во Белград од 26 до 31 Август 2012 се одржа тренингот за“ Зелен пасош - Одржливо знаење“поддржан од Советот на Европа, Европска Младинска Фондација, НВО „ Сите Различни – Сите Рамноправни“.Учесници од МОДОМ беа Симона Сарделиќ, Александра Масинова, Марин Цветков, Ана Видиниќ и Славица Димовска. На тренингот освен домаќините земаа учество и млади активисти од Албанија, Турција, Грција, Белорусија и Шведска.

Повеќе...

МОДОМ на семинар на Зелените во Турција

2modom

Марија Михајловска, членка на ИО на МОДОМ беше наш преставник ма семинаротЧитајте меѓу редови! Медиуми, образование, слобода на изразување и учество на младите“ организиран од Мрежата за развој и соработка во Источна Европа ЦДНЕЕ одржан во Турција од 22 до 29 Април 2012.  Покрај нашиот преставник учествуваа 50 млади луѓе од Андора, Белгија, Република Чешка, Данска, Естонија, Франција, Грција, Унгарија, Ирска, Исланд, Италија, Казахстан, Латвија, Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Малта, Молдавија, Монако, Црна Гора, Холандија, Норвешка, Португалија, Романија, Русија, Сан Марино, Словачка, Словенија, Шведска , Швајцарија и Украина се собраа во градот Измит и зборуваа за тоа како:

Повеќе...

МОДОМ на првиот регионален состанок на Зелените

MODOM vo Albanija

МОДОМ од 20-ти до 25-ти Јануари 2012 беше учесник на првиот регионален состанок на младите Зелени партии и невладини организации од Југоисточна Европа во Албанија, кој се одржа со подршка од Мрежата за развој и соработка во Источна Европа (CDNEE) и Федерацијата на младите европски Зелени (FYEG). Учесници од МОДОМ беа Симона Сарделиќ и Марија Михајловска, а покрај нив имаше уште 28 млади луѓе од регионов и еден од Канада. Покрај Македонија, преку своите, млади активисти беа преставени и Србија, Хрватска, Романија, Турција и секако домаќинот Албанија.

Повеќе...

МОДОМ на Летен камп на Зелените во Белорусија

MODOM vo Belorusija

Христина Стојменовска беше преставник на МОДОМ на Летниот камп 2012 на ЦДН во Белорусија на тема "Зелени перспективи на европските вредности: Мисија, визија и теми". Покрај преставникот на МОДОМ на овој настан учествуваа 60 млади активисти од 24 земји.

Повеќе...

Младите на ДОМ нудат решенија за работни места во Крива Паланка

MODOM vo KP

Денеска во Крива ПаланкаМОДОМ одржи обука за кампања како дел од припремите за избори. На оваа обука земаат учество над 80 учесници од Младинската на ДОМ во Крива Паланка, но и од околните општински младински организации на ДОМ.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Лилјана Поповска  e-mail: liljana4@t-home.mk
тел: 02/5112-900 02/3224-150

Портпаролка: Маја Морачанин 

Социјални медиуми

Анкета