Logo Modom final

Апелираме до граѓаните на Република Македонија денес, 19 мај, во периодот од 20:30 до 21:30 часот, да ги исклучат сите светилки и електрични апарати, во своите домови и на тој начин да се вклучат во одбележување на најголемата светска акција за заштита на планетата земја и животната средина , како и охрабрување на глобалната заедница за споделување можности и предизвици за создавање на одржлив свет.

МОДОМ како прва организација која ја промовираше оваа акција во 2012 година во Р.Македонија,во период кога реално се соочуваме со последиците од климатските промени и неопходноста од превземање на ефективни мерки за ублажување на негативните влијанија од истите врз здравјето на луѓето и врз животната средина, МОДОМ ги поканува сите граѓани, без оглед на партиската идеологија, масовно да се вклучат во акцијата и да придонесат за здрава животна средина.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета