MODOM LOGO

Младинската организација на ДОМ – МОДОМ смета дека во денови кога неколку градови во Македонија се наоѓаат на првото место по аерозагадување во светот, бесплатниот автобуски превоз мора да продолжи и во наредните денови.

Имајќи предвид дека автомобилите се едни од главните извори на аерозагадување, стимулирањето на граѓаните да користитат јавен транспорт треба да е еден од приоритетите. По примерот на европските зелени градови каде што се мотивираат граѓаните да користат еколошки јавен превоз, апелираме до градот Скопје уште поинтензивно да се вклучи во борбата против аерозагадувањето.

Одбери јазик

mkendefrsqtrsrnl

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

ул. Даме Груев бр.5, зграда 1, влез 2, кат Мезанин
1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета