Активности

8 Март: Хуманитарна помош за бездомниците од Форумот на жени на ДОМ

DOM zname

Форумот на жени на ДОМ организира хуманитарна акција за  собирање на храна, облека, обувки и средства за лична хигена за бездомните лица, по повод 8 Март – Меѓународниот ден на жената. Ги повикуваме сите граѓани да се приклучат кон оваа хуманитарна акција. Своите донации можат да ги достават во Централната канцеларија на ДОМ (ул. Никола Вапцаров бр.18 Скопје).

Повеќе...

Форумот на жени со поддршка на жените во Шпанија во борбата против предлог законот за ограничување на правото на абортус

DOM zname

Форумот на жени на ДОМ ги поддржува  жените и женските организации во Шпанија да се изборат против предлог законот за ограничување на правото на легален, слободен и безбеден абортус.

Повеќе...

Форумот на жени на ДОМ ја предаде помошта на опожарените ромски семејства

DOM zname

Денес во 12:00 часот во населбата Циглана на местото на изгорените куќи претставничките од Форумот на жени на ДОМ заедно  со претседателката  Лилјана Поповска  ги посетија семејствата чии куќи изгореа во пожар до темел,предавајки ја  собраната хуманитарна помош.

Повеќе...

Форум на жени на ДОМ е против предлог на законот за абортус

DSC07792

Форумот на на жени на ДОМ е против предлогот на законот за абортус, кој е доставен до собранието на Р. Македонија. Сметаме дека правото на абортус е неприкосновано право на жената и е во доменот на основните човековите права.

Повеќе...

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

Пребарување

Контакт

ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА - ДОМ 

 ул. Никола Вапцаров 18/1 1000 Скопје, Република Македонија

Телефон 02/5112-900

Фах.        02/5112-900

e-mail: dommakedonija@yahoo.com

Претседателка: Маја Морачанин  
e-mail: m.morachanin@yahoo.com
тел: 02/5112-900 02/3224-150 

Социјални медиуми

Анкета