• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Последни активности

Љупчо Јаневски од ДОМ: 2019-та е во знакот на активните форми на туризам

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) при креирање и реализација на програмските активности цела декада се прилагодува на туристичките трендови и преференците на новите патувачи, како и на потребите и можностите на локалните туристички ентитети. Туристичката промоција на нашата земја веќе десет години е во главниот фокус, како во програмските активности, така и во акционите планови за работа. Преку институционалната соработка и координација со туристичките субјекти на регионално и локално ниво, АППТ придонесува за збогатување на туристичките содржини, а со тоа дава и можност дестинацијата да стане конкурентна на светскиот туристички пазар. Концептот вклучува промоција на одржлив туризам и безбедност на патувачите, а за таа цел се преземаат соодветни активности во насока на подобро развивање на индустријата.

Коалиција за живот во Македонија

DOM FLAER PREDNA
DOM FLAER ZADNA

Одбери јазик

mkendefrsqtrsr

ДОМ Иницијативи

ДОМ: Законот за урбано зеленило го помина првото читање

„Со оглед на загаденоста на воздухот во земјава, Законот за урбано зеленило треба да се доне...

ДОМ: Подготвен е законот за забрана на цијаниди и сулфурна киселина во…

Измената и дополната на Законот за минерални суровини се предлага заради долгорочна заштита на жив...

ДОМ иницира заедничка борба на зелените партии против загадувањето од …

На годишното собрание на Европските зелени што се одржува од 24 – 26 ноември во Карлштад, Шв...

ДОМ бара ревизија на концесиите за рудниците Казандол и Иловица

ДОМ е против отворање цела дузина рудници во Македонија - од Петрошница во Старо Нагоричане, преку...

ДОМ предлага Закон за урбано зеленило за зелена европска Македонија

Демократската  Обнова на Македонија во Собранието на Република Македонија на 26 февруари 2014...

Зошто ДОМ се залага за една изборна единица, отворени листи и 50% жени…

          Застапеност од 50% на жените на изборните листи Форумот н...

ЗЕЛЕНИ ЈАВНИ ПОЛИТИКИ

Kako Da Go Zazelenime Urbanizmot KOVER

ДОМ соопштение

Од ДОМ ги охрабруваме и ги поттикнуваме сите граѓани на Македонија да ги пријавуваат сите случаи на загрозување и оштетување на животната средина во Централната Канцеларија на ДОМ на телефон 02/5112 900, 076 311 601,078 404 165 или на електонската адреса: dommakedonija@yahoo.com , за да може соодветно и правовремено да се преземат институционални реакции и процедури.

Зелени теми

ЗА ЕДЕН ВЕК ,ПОЛОВИНА ОД ЖИВИОТ СВЕТ ПРЕД ИСТРЕБУВАЊЕ !

  Нештата не изгледаат добро за живиот свет на нашата планета. Некои проценки велат дека бли...

КАЛИФОРНИЈА СО ФУНКЦИОНАЛЕН ДИЗАЈН ГО РЕШАВА НЕДОСТАТОКОТ НА ВОДА

Калифорнија  е една од сојузните држави во САД,  која се соочува со најсериозни недостатоц...

ОД КЛАСИЧЕН ВО ЕЛЕКТРИЧЕН ВЕЛОСИПЕД ЗА ЕДНА МИНУТА

Возењето велосипед станува сè поактуелно. И со причина! Сè повеќе луѓе решаваат патот до&n...

Стани член на ДОМ

Зачлени се во ДОМ!

Ако си ЗА екологија, демократија, развој и рамноправност- тогаш кликни овде (и биди член).

Стани член »

Анкети


Социјални медиуми